» THEE SOORTEN KRUIDENTHEE STOELGANGTHEE NIERTHEE KOTOBUKI MATCHA GROENE THEE

Wat is dit?


Yogi_Tea_LogoWat is er zo bijzonder aan de producten van YOGI TEA ® en waarom zijn ze anders dan vergelijkbare producten op de markt?


YOGI TEA ® is sinds al de jaren zeventig de onnavolgbare pionier in de branche van specerijenthee en zet met zijn innovatieve concepten en ongewone smaken tot op de dag van vandaag de toon in de theemarkt. De unieke combinaties van ongeveer 70 verschillende ingrediënten geven de melanges van YOGI TEA ® hun bijzondere smaak.


Met 41 verschillende melanges biedt YOGI TEA ® een zeer ruim assortiment aan smaken voor elke gelegenheid.


yogitea


De producten van YOGI TEA ® vinden hun basis in de oude traditie van de Ayurveda, die zijn aangepast aan de specifieke behoeften en verwachtingen die mensen in de hedendaagse maatschappij hebben. YOGI TEA ® gebruikt uitsluitend hoogwaardige ingrediënten. Alle grondstoffen worden tijdens het verwerkingsproces herhaaldelijk getest op smaak, uiterlijk en zuiverheid en worden bovendien ook getest door een extern, onafhankelijk laboratorium.


YOGI TEA ® maakt gebruik van biologische ingrediënten die worden geteeld in gecontroleerde biologische omgevingen en zijn voorzien van de internationale keurmerken IMO (D), SKAL (NL), KRAV (S), Debio (N), Soil Association (UK) en AB (F).


In 1969 begon Yogi Bhajan, een yoga- en Ayurveda-leraar in de Westerse wereld Kundalini-yogalessen te geven. Aan het eind van elke les zette hij zijn leerlingen een bijzonder kopje thee voor. Deze ‘YOGI TEA ® ’ is in de loop der jaren enorm populair en steeds beroemder geworden, wat resulteerde in een continu stijgende vraag. Deze stijgende vraag leidde in 1986 tot de eerste commerciële productie. Sindsdien is het assortiment steeds verder uitgebreid en worden steeds meer nieuwe, succesvolle melanges op de markt gebracht.


De eerste YOGI TEA® was alleen los verkrijgbaar. De thee werd gemaakt van hele of ruw gesneden specerijen en moest 15 tot 30 minuten in water worden gekookt. Pas tijdens dit kookproces kwamen de ingrediënten en essentiële oliën in de specerijen vrij en kreeg de thee zijn unieke, intense aroma. Deze eerste thee werd traditioneel met melk en honing geserveerd.


classic


Sinds de jaren negentig is YOGI TEA ® ook in theezakjes verkrijgbaar. Hierin zitten dezelfde ingrediënten als in de losse thee, maar deze zijn fijn gesneden en verrijkt met specerijenextracten. Hierdoor hoeft de thee minder lang te trekken en is hij dus gemakkelijker in gebruik, wat vooral op het werk en onderweg wel zo prettig is.


 Op dit moment biedt YOGI TEA ® vijf verschillende smaken losse thee aan: Classic Chai, Himalaya Chai, Good Morning Chai, Choco Chai en Ginger Lemon Chai.


Gemiddeld zijn voor bijna een liter YOGI TEA ® ongeveer 3-4 theezakjes nodig (250ml per theezakje). Als u wilt, kunt u meer theezakjes gebruiken om een intensere smaak te creëren. Dit geldt met name voor de melanges die traditioneel met melk geserveerd worden (bijvoorbeeld Classic, Himalaya, Choco, Black Chai, Green Chai, Rooibos en Sweet Chili).


 


YOGI TEA ® Classic is ook kant-en-klaar verkrijgbaar in een tetrapak van 1 liter. De thee is dubbel geconcentreerd en wordt in een verhouding 1:1 met melk geserveerd. De thee hoeft niet te trekken en is dus snel klaar. Dit is vooral handig in de horeca. De thee kan warm of koud worden gedronken en heeft een lange houdbaarheidsdatum, zonder toegevoegde conserveringsmiddelen.


Wat is het verschil tussen Chai en YOGI TEA ® ?


Chai’ is op veel plaatsen op de wereld de algemene term voor thee. In India wordt met ‘Chai’ een zoete specerijenthee bedoeld die wordt gemaakt van zwarte thee, melk en specerijen. Hét recept voor Chai bestaat echter niet. Vaak worden extra ingrediënten als kardemom, kaneel, gember, zwarte peper of kruidnagel in verschillende hoeveelheden toegevoegd.


yoga-tea kruiden


YOGI TEA ® Classic is een mengsel van specerijen met de ingrediënten van traditionele Chai, maar zonder de zwarte thee, en wordt op traditionele wijze gezoet en met melk geserveerd. YOGI TEA  ® biedt ook Black Chai met zwarte thee, Green Chai met groene thee en Sweet Chai, waarin zoethout is verwerkt. Ook deze melanges worden normaal gesproken gezoet en met melk geserveerd.


Welke YOGI TEA ® melanges kunnen zonder melk worden geserveerd?


YOGI TEA ® adviseert bepaalde theemelanges met melk te serveren (zie bereidingsinstructies) zodat de smaak van de pure specerijenthee zich volledig kan ontwikkelen.


De melk brengt de scherpte van de specerijen in balans, terwijl de specerijen op hun beurt het ‘slijmerige’ van de melk opheffen.


Welke YOGI TEA® varianten worden gezoet geserveerd en welke niet?


Of u wel of geen zoetstof in uw YOGI TEA® doet, is een kwestie van persoonlijke smaak. Aangezien een zoete toevoeging er echter over het algemeen voor zorgt dat de onnavolgbare smaak van YOGI TEA® volledig tot zijn recht komt, raden we voor bepaalde YOGI TEA® melanges aan ongeraffineerde suiker of  rauwe honig toe te voegen (zie bereidingsinstructies). Een gezonde, biologische, ongeraffineerde zoetstof is hiervoor het beste middel. Theemelanges die al een natuurlijke zoetstof bevatten, zoals Sweet Chai, Sweet Chili en Licorice, hoeven niet verder gezoet te worden.


 


Temperatuur:


Over het algemeen worden alle varianten van YOGI TEA ® bereid met kokend water (100°C). De enige uitzondering op deze regel wordt gevormd door de groene theesoorten, die worden gezet met water met een temperatuur van 80°C zodat ze geen bittere smaak ontwikkelen (zie bereidingsinstructies). U verkrijgt een watertemperatuur van 80°C door het water te koken en vervolgens zonder deksel ongeveer 10 minuten te laten afkoelen.


Trektijd:


Groene thee moet ongeveer 2 à 3 minuten trekken; voor alle andere theesoorten geldt een trektijd van 4 à 7 minuten. Algemeen geldt: hoe langer de thee trekt, des te voller en intenser de smaak wordt. Dit komt doordat de natuurlijke bestanddelen van de specerijen pas na een bepaalde tijd vrijkomen. Daarom kunt u de YOGI TEA ® melanges (behalve groene thee!) naar smaak ook langer laten trekken dan de aanbevolen tijd die op het pakje staat.


Bron : Yogi Tea

YOGI TEA KRUIDEN THEE ONLINE BESTELLEN

Deze Yogi-Tea en daarnaast meer dan 500 verschillende soorten thee en kruidenthee. Dus of u nu iets heel speciaals zoekt zoals detox thee, stoelgangthee of welnessthee of gewoon een lekkere groene thee of rooibos, in deze categorie komt u ze allemaal tegen. Ook kunt u hier allerlei soorten kruiden vinden. Vooral biologisch natuurlijk!


MEER DAN 500 SOORTEN THEE

KOTOBUKI MATCHA
KOTOBUKI MATCHA


Biologische Kotobuki Matcha is een Japanse ceremoniële groene thee.


"Kotobuki " betekent in het Japans ‘lang leven’ .De Matcha bestaat uit het gemalen blad van de Camellia Sinensis. Met een granietmolen worden de jonge, hele blaadjes op lage snelheid (+/- 40 gram per uur) vermalen tot een groen poeder .


Kotobuki Matcha wordt op 600 meter hoogte geoogst, ver van industrie en dorpen verwijderd midden in de bergen. De laatste vier weken voor de oogst worden de theeplanten met matten of zeilen in de schaduw geplaatst. De plant reageert hierop met een verhoogde productie van chlorofyl en zeer veel aminozuren. Tijdens de oogst worden alleen de fijnste theeblaadjes geselecteerd. Deze worden vervolgens gestoomd, gedroogd en verpulverd. KotoBuki Matcha wordt met name gebruikt tijdens de officiële Japanse theeceremonie en is bijzonder rijk aan aminozuren, vitaminen en mineralen.


De KotoBuki Matcha verschilt van groene thee , omdat je bij Matcha niet slechts het aftreksel drinkt zoals bij groene thee, maar het hele blad al drinkend eet met al haar voedingstoffen Heel fijn vermalen en gemakkelijk opneembaar .


Bronnen : Wikipedia, Aman Prana


 GROENE THEE


       


Catechinen, een subklasse van de flavonoïden, zijn interessante voedingstoffen met dito eigenschappen. Groene thee is één van de rijkste natuurlijk bronnen van catechinen, met name van epigallocatechinegallaat (EGCG) dat momenteel sterk in de belangstelling staat. In chocolade, zwarte thee, druiven en wijn worden kleinere hoeveelheden catechinen aangetroffen. Zwarte thee wordt gefermenteerd voor het stomen en drogen, waardoor de flavonoïden helemaal verloren gaan.


De hoeveelheid catechinen in een kop groene thee kan variëren en is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid groene thee en de tijd die de thee heeft staan trekken. In een gemiddelde kop groene thee zitten ongeveer 50-100 mg catechinen, maar in sterke thee van hoge kwaliteit kan dit oplopen tot zo’n 150 mg.  


Bronnen: Wikipedia,  Mak KC, Reeves MS, Farmer M, et al. Green Tea Catechin Consumption Enhan¬ces Exercise-Induced Abdominal Fat Loss in Overweight and Obese Adults. J. Nutr. December 11, 2008.Deze Koto-Buki-Matcha en daarnaast meer dan 500 verschillende soorten thee en kruidenthee. Dus of u nu iets heel speciaals zoekt zoals detox thee, stoelgangthee of welnessthee of gewoon een lekkere groene thee of rooibos, in deze categorie komt u ze allemaal tegen. Ook kunt u hier allerlei soorten kruiden vinden. Vooral biologisch natuurlijk!


MEER DAN 500 SOORTEN THEE

 [wysija_form id="2"][ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2019