» CITROEN INFORMATIE VITAMINE C ONTZUREN BIOLOGISCH CITROENSAPKUUR ZOEKEN BESTEL

Wat is dit?


CITROEN


á á á á á


Citroenen worden al eeuwenlang gebruikt vanwege het hoog gehalte aan vitamine C en voedingsrijke stoffen. Ook de etherische olie die uit de schil geperst wordt van de citroen bevat wel 70 % monoterpenen .
Het vruchtvlees , een bron van vitamine C , bevat ook nog bioflavono´den en vitamine A en B.
De flavono´den zitten vnl. in het witte vruchtvlees.
Flavono´den zijn stofjes die de gele en oranje kleur aan citrusvruchten geven.
Men noemt dit ook wel vitamine P van ( permeability = doordringbaarheid ).
Ook bevat de citroen mineralen zoals calcium, kalium, koper, mangaan, silicium en zwavel.


Citroenzuur speelt een rol in de citroenzuurcyclus, ook dr. Moerman gebruikt citroenzuur .
Het is van belang dat men een goede kwaliteit vrucht aanschaft die goed gerijpt is (geel) en die relatief zwaar aanvoelt. Daarnaast is het belangrijk als men de citroen in z,n geheel wil gaan gebruiken dat men zich vergewist dat de vrucht niet bewerkt is met chemische bespuitingen en glansmiddelen en wat al niet. Was ze eventueel nog extra af met een biologisch schoonmaakmiddel. Puur citroensap kan het tandglazuur aantasten, zodat het goed is uw mond te spoelen.
Ook omdat het erg zuur is kan men het verdund met water drinken, warm of koud, maar niet kokend heet.
Citroenwater maakt men door een paar schijfjes citroen in een glas water te doen en het een uur in te laten trekken voordat men het drinkt.
Omdat de bioflavono´den vooral in het witte vruchtvlees van de schil voorkomen is het belangrijk juist die witte schil te gaan gebruiken.
Men neemt hiervoor een biologisch gekweekte citroen en raspt hem helemaal af.
Meng dit samen met het sap en ongeveer een halve liter water en pureer dit met een mixer. Drink daar dan (al naar gelang de behoefte) b.v. een liter per dag van over de dag verdeeld.
áHet zoeten met een weinig honing of ahornsiroop is mogelijk als u dit mag.


Citroenen zijn ook een bron van kalium. Een kaliumtekort kan ontstaan door een te laag bloedsuikergehalte (hypoglycemie), te veel suikergebruik, langdurige diarree, diuretica (urine drijvende middelen) mentale en fysieke spanningen.


Citroenkuur


De in de zon gestoofde citroen, die rijp geplukt wordt, bevat organisch salicylzuur, De onrijp geplukte exportcitroenen moeten daarom eerst in een matige oven verwarmd worden tot de schil bruin aanloopt en de vrucht week voelt, zonder echter aan te branden of te barsten. Door dit "bakken" bereikt het zuur van de citroenen de hoogst mogelijke graad van ontwikkeling, juist alsof zij door de zon rijp gestoofd was en dit zuur gaat dan dus over in organisch salicylzuur dat alle andere zuren verdrijft. Salicylzuur staat bekend als een zweetverwekkend middel , in de handel kent men echter alleen het kunstmatige salicylzuur. dat uit carbolzuur, een teerkoolproduct, gewonnen wordt en dat een ernstig vergif is. Daarom komt alleen het natuurlijke organische salicylzuur van het citroensap in aanmerking. Biologische in de zon gerijpte citroenen kunt u gelijk gebruiken.


Men kan iedere dag voor of na de maaltijden het onvermengde sap van 2 of 3 gebakken citroenen drinken.á


Bron : Wikipedia
á


 

Waarom ontzuren?


Een evenwichtige zuurgraad van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Maar naarmate u ouder wordt blijven steeds meer zuurresten achter in het lichaam. De ophoping van zuurresten kan leiden tot chronische verzuring met allerlei klachten als gevolg.


Heeft u last van verzuring, ofwel Bent u zuur? Daar kunt u iets aan doen; ontzuren! Ontzuren, doet u zo! Streef een gezond en vitaal leven na door dagelijks te ontzuren met Alka«.Alkavitae.nl is een internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en op de markt brengen van producten op het gebied van lichaamsontzuring.


Verzuring van het lichaam is met de huidige westerse levensstijl een toenemend probleem waardoor vaak veel lichamelijke klachten ontstaan. Met de unieke producten van Alkavitae.nl kunnen mensen op aangename en comfortabele wijze werken aan het dagelijks ontzuren van het lichaam.


MEER INFORMATIE

[wysija_form id="3"]
[ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2019