» AMANDELMELK ZELF MAKEN ALTERNATIEF TIP LACTOSE INTOLERANTIE SUPERFOOD BESTELLEN

Wat is dit?

Amandel (noot)


amandelen


 


De amandel is het zaad van de amandelboom (Prunus dulcis). Amandelen worden in augustus geoogst. De buitenkant van de 'pit' van deze steenvrucht wordt gekraakt; het vlies wordt verwijderd door de amandel kort te blancheren. De amandel is zelfbestuivend, maar kwekers in Californië zetten op grote schaal bijen in voor de bestuiving.Ruim 80 procent van de amandelen komt uit Californië. Ook Spanje heeft een grote productie van zoete amandelen; met name de Jordan- en Valencia-amandelen komen daarvandaan. Amandelen worden verwerkt in voedingsmiddelen en cosmetica.


Er zijn twee soorten Amandelen: Zoete en Bittere. Bittere amandelen bevatten circa 2-3% van het giftige blauwzuurglycoside amygdaline.De Zoete amandelen, die hoofdzakelijk in de NatuurWinkel en Supermarkten worden verkocht, bevatten daarentegen vrijwel geen Amygdaline. Zoete amandelen kunnen zo gegeten worden of als Decoratie worden gebruikt. Ze worden o.a. gebruikt voor het maken van  Amandelspijs, Noga,Marsepein,AmandelOlie of AmandelMelk. Amandelmelk is Licht Verteerbaar en kan als Vervanging van KoeMelk dienen.


Amandelen bevatten ongeveer 90% onverzadigde vetzuren en veel vitamine E. Bittere amandelen bevatten daarnaast cyanogene glycosiden(met name amygdaline), waaruit het giftige blauwzuur (waterstofcyanide) kan worden vrijgemaakt. Hoe bitterder ze smaken, des te meer Amygdaline ze bevatten.


Bron : WikipediaAmandelmelk maak je zelf ,SuperSimpel,Lekker en Super Gezond!


AMANDELMELK


Amandelmelk maken is Supersimpel,lekker en gezond. De kant en klaar amandelmelk in supermarkt of natuurwinkel bevat vaak toegevoegde suikers en onnodige E-nummers. Daarnaast kun je het aantal toegevoegde amandelen op 1 hand tellen :) . Amandelmelk is een goede vervanger voor mensen met een lactose intolerantie . Amandelmelk heeft een heerlijke romige smaak en past uitstekend in je eigengemaakte smoothie,sappen en shakes . Amandelmelk is rijk aan eiwitten, vitaminen, mineralen en goede vetten.


Recept Amandelmelk


Ingredienten voor ongeveer een liter Amandelmelk ( Je kunt Natuurlijk de hoeveelheden aanpassen aan je eigen wens):


300 Gr geweekte witte zoete Amandelen


750 ml Water  


mespuntje HimalayaZout


1 uitgeschraapt Vanillestokje 


Bereiding: Plaats de Amandelen in een Grote Kom Water ( Dit Water staat los van de Ingredienten-Lijst) en laat deze circa 12 uur Weken.Hierdoor zijn ze makkelijker te verwerken en het eventuele blauwzuur wat amandelen kunnen bevatten wordt door het water opgenomen.Giet na 12 uur de Amandelen in een Zeef, laat het Water weglopen en schep vervolgens de Amandelen samen met de 750 ml Water,Vanille en het Zout in de Blender .  Laat het geheel een paar minuutjes draaien tot er een egale massa ontstaat en voeg eventueel nog water toe als de dikte van de Amandelmelk nog niet naar wens is.


De amandelmelk is nu klaar voor gebruik en een prima alternatief voor melk . In plaats van water kun je ook natuurlijk kokoswater gebruiken, dit geeft een extra accent aan je eigengemaakte amandelmelk.Denk ook eens aan het toevoegen van een uitgestreken stokje vanille of een snufje kaneel  .


AmandelMelk voor je PannenKoekjes , Smoothies,Sappen en Shake Recepten .


Smoothies met AmandelMelk


Amandelmelk is prima te gebruiken in Gezonde Groene Smoothie Recepten.


SuperSimpel,Lekker en Supergezond, Nu met een Wel Heel Gezonde korting,WorkOut Tips en Heerlijke SuperFood Bonus Recepten.


  

Ontdek 500x500

 

[wysija_form id="3"]
[ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2018