» GLUTENVRIJ COELIAKIE GLUTENVRIJ PLAN PRODUCTEN INFORMATIE BESTELLEN BODYWATCH

Wat is dit?

Coeliaki - GlutenIntolerantie†


Glutenintolerantie is een onvermogen om gluten te verteren, een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, haver en gerst. Normaal worden deze eiwitten in de darm afgebroken, maar bij glutenintolerantie is dat niet het geval en ontstaat gisting. Hierdoor raakt de darmwand geÔrriteerd en beschadigd. Glutenintolerantie komt steeds meer voor.†


Allerhande GlutenVrije ReceptenMEER INFORMATIE
MEER INFORMATIE


 

Amarath†- AztekenTarwe † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † ††


Amaranth is afkomstig uit Zuid-Amerika.Amaranth betekent Ďonsterfelijkí en dankt zijn naam aan het feit dat de plant niet direct afsterft zodra de zaden rijp zijn.
Er zijn wereldwijd 60 amaranthsoorten. Deze soorten kunnen worden verdeeld in graansoorten, wilde soorten, sierplant en voedergewas (vooral in China en India). Amaranth is in Nederland vooral bekend als sierplant.


De familienaam van amaranth is amaranthaceae, wat kattenstaart betekent en duidt op de lange rode pluimen. Traditioneel wordt amaranth in Zuid-Amerika gebruikt als snack, door het te poffen en met melasse te mengen. Door amaranth te poffen krijgt ze een nootachtige smaak. Daarnaast wordt amaranth tot een volkorenmeel gemalen. Het meel heeft een beige kleur en een vrij sterke moutachtige smaak. Het wordt gebruikt in brood, muffins, ontbijtgranen, paneermeel, koekjes, biscuits, tortilla's, geŽxtrudeerde snacks en chips, pasta, soepen en dieetproducten. Het zaad kan zeer divers worden toegepast: gepoft, geroosterd, in de soep, in granenontbijt, als meel voor onder andere brood of als topping. Het blad wordt ook wel in salades gebruikt.


Het eiwit in de amaranthkorrel heeft niet alleen een hoog lysinegehalte maar ook een hoog gehalte aan magnesium, fosfor, kalium, zink, en vitaminen B en E. De inhoud van lysine in het zaad is vergelijkbaar met soja (vergelijkbaar met eiwit in melk). Vergeleken met tarwe bevat amaranth meer celstof, ijzer en calcium . Amaranth is door NASA als astronautenvoeding getest. In '85/'86 is amaranth op grote schaal geteeld in de VS maar had daar geen tot een kleine afzetmarkt.†


Amaranthzaad/korrel kan als glutenvrij Ď graan í gegeten worden Mensen met de aandoening coeliakie zijn allergisch voor gluten. Met meel van amaranth wordt brood gemaakt dat geschikt is voor coeliakiepatiŽnten.


Bronnen : Wikipedia , Lei 

 

Last van gluten- en/of lactose-intolerantie en je wil weten wat daaraan te doen?


Of wil je weten wat iemand met glutenintolerantie of coeliakie het best voor te schotelen?


BodyWatch beweegt tot gezonder leven


In Dit Artikel Ontdek Je Onder Andere:glutenvrij_box


 

annemieke s keuken supervoeding recepten

Bron : Annemieke de Kroon


Ontdek Hoe Ook Jij Een Einde Kunt Maken Aan Darm- en Huidproblemen, Acne, Vermoeidheid en AllergiŽn, Zonder Ook Maar 1 Minuut Langer In De Keuken Te Hoeven Staan
Geef jezelf en je familie een levensgroot cadeau:
Een totaal nieuwe kwaliteit van leven


Beste lezer,


Leuk dat je een kijkje komt nemen in mijn dagelijks leven.


In dit e-book kun je zien en lezen hoe heerlijk het is om gezond te eten.


Als je met deze recepten aan de slag gaat zul je proeven dat gezond ook echt heel lekker kan zijn!


Ik ben zelf jarenlang op zoek geweest naar recepten die gezond voor je zijn, maar ook heel lekker.


Vaak vond ik gezonde recepten te saai, te lang en te duur, en bovendien waren de gerechten niet echt om van te genieten. Toen ben ik begonnen met het bedenken, bij elkaar zoeken en aanpassen van recepten die ik wťl lekker vond, en daar heb ik nu deze verzameling van gemaakt. Ik hoop dat jij er iedere dag net zoveel van geniet als ik, want dit is het handboek geworden voor mijn keuken.


Vaak kies ik 's avonds 4 recepten uit, in iedere categorie 1, en leg ik de spullen klaar die ik nodig heb. Soms snijd ik alvast wat dingetjes voor die ik dan in een glazen pot in de koelkast bewaar.


Met deze zelfgemaakte maaltijden weet ik zeker dat ik de hele dag op mijn werk constante energie heb om mijn taken goed uit te voeren.


Ook kom ik zo niet in de verleiding om iets makkelijks (en vaak ongezonds) bij de supermarkt te halen, waar ik vervolgens spijt van krijg en die me ook nog eens een flinke energiedip geven.


Je leert al gauw genoeg om 's morgens te multi-tasken en alles snel te maken; gezellig muziekje erbij, blender aan, alle voorgesneden ingrediŽnten door de salades mixen, en ondertussen staat mijn ontbijtje in een pannetje op het vuur te pruttelen. Je moet er echt even voor kiezen, maar je krijgt er gedurende de dag heel veel voor terug.


Zelfs na je werk heb je dan nog genoeg puf over om iets leuks te gaan doen, naar de sportschool te gaan of de Kettlebelltraining te doen.


Heb je geen zin of tijd om je maaltijden de avond of ochtend van tevoren klaar te maken, dan kun je ook prima op het laatste moment een recept uit het boek kiezen, want voor de meeste recepten heb je niet al te veel ingrediŽnten nodig en ze zijn makkelijk en snel te maken.


Vind daar je eigen weg in. Je hoeft ook niet zoals ik een keuken vol met apparaten, een koelkast vol spullen of een kast vol Superfoods te hebben. Met een paar kleine aanpassingen maak je voor jezelf recepten die jij lekker vindt en die bij jouw mogelijkheden passen.


Ik zal bij verschillende recepten tips geven hoe je dit kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld een graan wat in jouw buurt niet te krijgen is vervangen door zilvervliesrijst of basmatirijst. Ook kun je als je bijvoorbeeld niet van garnalen houdt kiezen voor tonijn. Ga zelf lekker experimenteren in de keuken en ontdek hoe leuk en ontspannend koken kan zijn.


Je lichaam is zo onwijs belangrijk, geef het wat het nodig heeft en je krijgt er heel veel voor terug!


Veel plezier met bakken, koken en knutselen met eten... en geniet vooral van de nieuwe smaken!


Liefs,


Annemieke


Lees alles over haar Gezonde Keuken


40 Heerlijk Gezonde SuperFood Recepten , Zonder Gluten,Suiker,Zuivel en Schadelijke E-Nummers


Start vandaag nog,met een geheel nieuwe kwaliteit van leven!


Vers 728x90

[wysija_form id="3"]
[ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2018