» OILPULLING OLIE SPOELEN TREKKEN MONDHYGIENE AYURVEDA GEZOND MOND BACTERIEEN

Wat is dit?

Oil Pulling / Olie trekken/spoelen

† † † † † † † † † † † † † † †Oil-Pulling-Therapy


Oil pulling is niet alleen ťťn van de oudste doe-het-zelftechniek uit de Ayurveda, maar bovendien eenvoudig toe te passen en zeer goedkoop.


Het spoelen van olie stamt uit de ayurveda, een oeroude Indische voedingsleer. Aan deze voedingsleer ontleent de moderne mens steeds meer technieken die ons terugbrengen naar de natuur. Het is Dr.Med.F.Karach, die de techniek van oil pulling opnieuw onder de aandacht bracht en zijn resultaten hieromtrent deelde met een select gezelschap. .


Oil pulling betekent zoveel als het trekken en duwen (spoelen) van olie tussen de tanden en in de gehele mondholte. Je neemt dus een eetlepel olie in de mond en begint dan de mond als het ware te spoelen met de olie. Je stuurt de olie daarbij onophoudelijk in de gehele mondholte rond en zuigt, perst, kauwt, trekt en beweegt de vloeistof ook tussen alle kieren en spleten van je tanden. Dit hou je ongeveer vijftien tot twintig minuten vol. In het begin voelt de olie aan als een stugge, gladde, moeilijk te hanteren massa in je mond. Maar naarmate de minuten verstrijken ervaar je hoe ze zich vermengt met speeksel en steeds dunner wordt. Vermijd het inslikken van olie want na de vermelde tijd zit ze vol bacteriŽn die niet naar binnen maar naar buiten moeten.


Oil pulling - Stap voor Stap :


Koop zonnebloem, sesamolie, olijfolie van eerste persing. Liefst van biologische oorsprong. Het is ook


mogelijk hiervoor ongeraffineerde kokosolie te gebruiken.


Doe de behandeling altijd op je nuchtere maag, bij voorkeur ís ochtends. Lukt dit niet, dan kan je ook op andere tijdstippen olie trekken. Let er wel op dat er drie volle uren liggen tussen het ogenblik waarop je met de olie begint en je laatste maaltijd. Tussen het olie trekken en je laatste drankje dient zeker een half uur te zitten.


Neem 1 eetlepel olie en breng die hoeveelheid in je mond.


Kauw, duw, stuw, trek, zuig en beweeg de olie onophoudelijk in je mond en tussen je tanden.


Vermijd zoveel mogelijk het doorslikken van olie. Ze bevat zeer veel toxines.


Hou dit vijftien tot twintig minuten vol.


Spuw de olie tenslotte uit in het toilet. Niet in de wasbak of gootsteen omdat ze wemelt van bacteriŽn in hun beginstadium.


Hou de kleur van de uitgespuwde olie in het oog. Is de kleur wit? Dan heb je lang genoeg gespoeld. Is ze nog geel? Dan moet je ofwel meer bewegingen maken met de olie of nog langer spoelen en trekken.


Spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout is opgelost. Je kan desgewenst bijkomend je tanden en tong poetsen.


Bronnen : Wikipedia, Hetblad.be, Oilpulling.org

[wysija_form id="3"]
[ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2018