» ANIJS ANIJSZAADJES ANIJSBLOKJES ANIJSTHEE ANIJSMELK GOED SLAPEN

Wat is dit?

online thee bestellen

ANIJS

                    


Anijs moet je niet verwarren met de boom steranijs.


Familie: Umbelliferae
Soort: Pimpinella anisum
Biotoop: Syrië, Egypte; doorlatende grond, kalkrijk, zon.
Hoogte: tot 50 cm
Afkomstig uit: Middellandse Zeelanden (oostelijk)


Anijs heeft vertakte, middelgroene stengels. De stengels zijn gegroefd en rond. De bladeren van anijs zijn zoet geurend, de onderste eirond en gezaagd. De bladeren worden smaller bovenin de plant.


Anijs bloemen bestaan uit trosjes kleine stervormige witte bloemen.


Naam in verschillende talen:
Engels: anise
Duits: Anis
Frans: anis
Italiaans: anice
Spaans: anís


Gebruik en toepassing van anijs


In de keuken kun je verschillende delen van de anijsplant gebruiken. Vooral de anijs zaadjes zijn in Nederland bekend. De zaden zijn (heel of gekneusd) smaakmakers in desserts, gebak, zoete en zure inmaak, curry en bitters, zoals arrak. Hierbij spreken we vooral over de Europese (Griekse), Arabische en Indiase keuken. In de Turkse keuken gebruikt men het ook wel in visgerechten. De smaak van anijszaden is fris, zacht (ietwat zoet) en natuurlijk die typische anijssmaak.


Anijs bladeren in de keuken


De bladeren van anijs zijn ook goed te gebruiken in de keuken. Zo kun je ze prima als garnering gebruiken in salades, soep en op groentes. De bloemen en bladeren voegt men ook wel toe aan vruchtensalades. Verder geven de stengels en wortels smaak aan zoete soepen en stoofpotten.


Anijs thee 
Van de zaden zet men anijs thee. Anijs thee, getrokken uit de zaden.


Anijsthee is niet alleen erg lekker (zoet!), het is van invloed op de spijsvertering en geeft al snel een verzadigd gevoel.


Anijsmelk - Lekker Slapen


anijsmelk


Ingrediënten: biologische rijstmelk  of amandelmelk, ½ kop water, 1 tl anijszaad, ½ kaneelstokje, 1 tl biologische honing


Bereidingswijze:
Doe de rijstmelk/amandelmelk , het water, het anijszaad en het kaneelstokje in een pannetje en roer goed.
Verhit de melk op hoog vuur.
Zodra de melk kookt zal de melk omhoog borrelen. Wacht tot de melk de rand van het pannetje bereikt en haal de pan kort van het vuur, om de melk weer te laten zakken.
Zet het pannetje terug op het vuur en laat de melk weer omhoog komen. Herhaal dit nog 2 keer.
Doe de honing in een kop en giet de melk door een vergiet in het kopje.
Lekker warm!


Bron : Wikipedia, Degezondemama.nl 


online thee bestellen




[wysija_form id="3"]
[ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2018