» NOTEN PLANTAARDIGE EIWITTEN GEZOND VITAMINE B RECEPTEN PAPANOOT CASHEW HAZELNOOT

Wat is dit?

Noten † †


Hebt U al een NootPakket, maak van de Noot een Deugd !


Steeds meer sporters kiezen voor noten in de dagelijkse voeding. Logisch ze zijn super gezond! Ze zijn een uitstekende bron van gezonde onverzadigde vetten en met name omega-3. Daarnaast zijn noten een rijke bron van ProteÔne en bevat het vitamines en mineralen als magnesium, zink, kalium, calcium, ijzer, koper en selenium. Pas deze noten op de goede manier in je voeding en je profiteert van alle natuurlijke voordelen van noten.


Allerhande Recepten met Noten†MEER INFORMATIE


De macadamianoot is van oorsprong een Australische noot.


Macadamia Noot


De noot is genoemd naar de ontdekker, de Schotse chemicus en medicus John MacAdam. Ze worden ook wel 'Queensland nuts' genoemd, naar hun land van herkomst. De noten worden geleverd door soorten uit het geslacht Macadamia. Twee soorten worden op commerciŽle basis gekweekt: Macadamia integrifolia en Macadamia tetraphylla
MacAdam ontdekte de noot in 1857 aan de oostkust van AustraliŽ. Na deze ontdekking begon men de noot te verbouwen op plantages in onder andere HawaÔ, Kenia, Malawi, Zuid-Afrika, Guatemala en Puerto Rico. AustraliŽ is nog steeds de grootste en beste exporteur van de macadamianoot gevolgd door HawaÔ en Zuid-Afrika.
De macadamianoot is de moeilijkst te kraken noot ter wereld. Er is een druk van meer dan tweehonderd kilo per vierkante centimeter nodig om de noten te kraken. Mede hierom ligt de prijs zo hoog, al is door het ruime aanbod de noot tegenwoordig wel beter betaalbaar dan vroeger.
De macadamianoot bevat het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten van alle noten. Macadamianoten zijn bovendien rijk aan vitamine B1 en bevatten daarnaast ook de mineralen magnesium, fosfor, ijzer, zink en calcium.
De macadamianoot wordt ook gebruikt om olie te maken.†


Macadamia Olie


Macadamia-olie is zeer geschikt als huidverzorgingspreparaat. De olie werkt verzachtend en verzorgend en heeft bovendien een aangename geur. Alle huidtypen varen er wel bij, maar in het bijzonder de droge huid. De olie werkt namelijk zeer helend op een geÔrriteerde of ruwe huid. De etherische olie is niet vet en trekt snel in. Macadamia-olie wordt, behalve in huidverzorgingsproducten, ook verwerkt in shampoo, lipgloss, zonnebrandproducten, peelings en massageolie.


Bron WikipediaVers 728x90[wysija_form id="3"]
[ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2019