» HENNEPZAAD SUPERFOOD GEZOND INFORMATIE ONVERZADIGDE VETZUREN BESTELLEN KOPEN

Wat is dit?

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

HENNEPZAADHennep ook wel de Cannabis sativa, is een eenjarige plant uit de hennepfamilie (Cannabaceae). Zij is tweehuizig en bloeit met groenachtige bloemen. De meeldraad bloemen (m) staan in pluimen en de stamperbloemen (vr) staan in de bladoksels in aren. De bladeren zijn lang gesteeld met vijf tot wel negen lancetvormige slippen en zijn grof gezaagd. De plant wordt 1 tot 4 meter hoog afhankelijk van omgeving en klimaat.


Het hennepzaad is eetbaar, voedzaam en is een bron van onverzadigde vetzuren,vitaminen en mineralen. Het wordt onbewerkt gebruikt als vogelzaad onder de naam kempzaad. Kempzaad werkt op zangvogels zoals haver op een paard. Van Boeddha wordt beweerd dat hij in zijn ascetische periode ťťn kempzaadje per dag at. Vissers gebruiken het zaad als aas. Uit het zaad kan ook een spijsolie worden geperst, die in vroeger eeuwen in Europa veel werd gebruikt, maar thans in onbruik is geraakt.


In de keuken wordt hennepolie gebruikt bij de bereiding van koude gerechten. Het is niet geschikt voor gebruik op hoog vuur.
In Duitsland worden hennepextracten tot bier verwerkt in sommige landen tot alcoholvrije dranken of siroop. Henneparoma is soms moeilijk te onderscheiden van hop, een andere plant uit dezelfde familie die veel vaker in bier voorkomt.


Cannabis is sinds september 2003 in Nederland als medicijn verkrijgbaar in de apotheek.Medicinale cannabis wordt in de apotheek alleen verstrekt op doktersrecept. Het gaat hier meestal niet om de ruwe vorm, de bladeren, maar om een bewerkte vorm ervan. †Medicinale cannabis wordt meestal niet gerookt, maar gedronken in thee of ingenomen met een speciale verdamper.


Hennepzaadolie bevat circa 20% alfa-linoleenzuur en 60% linolzuur. Dit zijn essentiŽle vetzuren; vetzuren die nodig zijn omdat ons lichaam die niet zelf kunnen aanmaken. † Hennepolie wordt †gebruikt in schoonheidsproducten voor huid en gezicht. Daarnaast wordt hennepmeel gebruikt bij de bereiding van deegproducten omdat het glutenvrij is, wat belangrijk is voor mensen die allergisch zijn voor gluten.


†Gepelde hennepzaad is heerlijk romig en heeft een nootachtige smaak. Gepeld hennepzaad is†te verwerken in allerlei soorten shakes, smoothies en/of lassies. Ook zijn de zaden verrukkelijk in notenmixen, salades en soepen. De hennepzaden kunnen ook vermalen worden tot meel, waarna je er glutenvrije koek of brood mee kan bakken of er hennepmelk van kan maken. Hennepzaad neemt veel vocht op,daarom is het belangrijk om genoeg te drinken als je hennepzaden gebruikt†bij de maaltijd.


Hennep behoort tot de familie van de moerbei en is ťťn van de oudst bekende planten ter wereld.Deze traditionele plant komt,zover men weet, oorspronkelijk uit Centraal-AziŽ en het gebruik ervan gaat vermoedelijk terug tot in het stenen tijdperk. Hennep bevat talrijke goede eigenschappen en is door de eeuwen heen door verschillende uiteenlopende culturen gebruikt,zoals de oude IndiŽrs, MesopotamiŽrs, SumeriŽrs, Perzen, Egyptenaren maar ook, inheemse stammen in Midden-Amerika. De hennep waar hennepzaden en hennepolie van worden gemaakt wordt ook wel industriŽle hennep genoemd .


In hennepzaad zitten geen gluten, waardoor het uitstekend past in een glutenvrij voedingspatroon


Bron : Wikipedia


Hennepzaad Smoothie BosVruchten


hennepzaad smoothie bosvruchten4 eetlepels Hennepzaad


200 gram Frambozen


200 gram Bramen/Bosbessen


1 eetlepel Kokosolie


1 theelepel Groene Stevia of KokosBloesemSuiker†


2 kopjes Amandelmelk of Kokosmelk


Begin met de Amandelmelk/Kokosmelk en de Hennepzaadjes in de blender te mixen.Voeg vervolgens de frambozen en bramen/bosbessen toe, de kokosolie en de theelepel Groene Stevia/KokosBloesemSuiker. De gewenste dikte kun je eventueel aanpassen aan jou wens door meer of minder Amandelmelk/Kokosmelk toe te voegen.


button-meer-receptengezonde groene smoothie recepten

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner

Gezonde Ebooks - Top 10 - Voeding + Bewegen


GEZONDE EBOOKS TOP10 -gezonde groene smoothie receptenMEER INFORMATIE

paleo-revolutieMEER INFORMATIE

gezonde_gewoontes_cover_300gezonde gewoontes newMEER INFORMATIE

40 SUPERVOEDING RECEPTENMEER INFORMATIE

fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

202-Heerlijke-Recepten-Voor-Een-Platte-Buik-MEER INFORMATIE

VETKILLER 320 - 360 WORKOUTMEER INFORMATIE

paleo-toetjes-boekMEER INFORMATIE

vitadis slanker leven planMEER INFORMATIE

gezonde groene smoothies - workout tips - gezonde recepten

MEER INFORMATIE

superfood meer informatie - bestellen - klik hier horizontaal banner
[ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2018