» AVOCADO SMOOTHIE INFO RECEPT BIOLOGISCH FRUIT SUPERFOOD TIP BESTELLEN KOPEN

Wat is dit?

Avocado-bol.com-banner


De avocado is de romige vrucht van een struikachtige boom, die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Spaanse veroveraars waren de eerste Europeanen die kennis maakten met de avocado. Ze leerden de vrucht kennen van de Azteken een noemden de vrucht ABOGADO = boter uit het bos, een afleiding van de Azteekse benaming AHUACAEL. Dit woord betekent testikel en de vrucht is waarschijnlijk door zijn (oorspronkelijke) vorm zo genoemd.Tegenwoordig bestaan er wel zo’n 400 verschillende variëteiten avocado’s. Vier bekende variëteiten die in ons land verkrijgbaar zijn, zijn achtereenvolgens:


- fuerte – een peervormige avocado met een slanke hals en een gladde, heldergroene schil;


- ettinger – een peervormige avocado met een dikke hals en een gladde, heldergroene schil;


- hass – kleine, peervormige avocado met een dikke hals en een ruwe, bobbelige schil die tijdens het rijpingsproces verkleurt van groen naar zwart;


- nabal – dikke, bijna ronde avocado met een gladde, donkergroene schil.


Koopinformatie
Een avocado is rijp wanneer de vrucht bij lichte vingerdruk rond de steelaanzet zacht aanvoelt. Van mei tot december worden de vruchten geďmporteerd uit Afrika en Midden-Amerika. Van september tot en met mei zijn avocado’s uit Israel verkrijgbaar. Een rijpe avocado heeft zachtgeel, romig vruchtvlees met een licht nootachtige smaak. De zwarte hass-varieteit heeft extra romig vruchtvlees.


Bewaren
Avocado’s zijn gevoelig voor lage-temperatuurbederf. Rijpe avocado’s zijn nog ongeveer 2 dagen houdbaar op een koele plaats (ca. 12 graden Celcius). Onrijpe avocado’s rijpen bij kamertemperatuur na in 2-4 dagen. De rijping van een avocado kun je versnellen door de vrucht in een plastic zak te stoppen samen met een appel, peer of banaan. Deze vruchten staan ethyleengas af, dat de rijping van een avocado bevordert. Bewaar de plastic zak bij kamertemperatuur.


Voedzaam 
De avocado is een van de weinige vruchten die vet bevat. Het vet is onverzadigd vetzuur, van goede kwaliteit. Ondanks zijn vettig imago is de avocado licht verteerbaar. De vrucht is naast onverzadigde vetzuren ook een bron van vitaminen en mineralen.


Bron : Wikipedia
 

Avocado’s bieden een mooie romigheid die de basis vormt van vele soepen, dips, sauzen en smoothies  

romige avocado banaan smoothie    Romige Avocado-Banaan Smoothie 1 rijpe  avocado , halveer , ontpit, uitlepelen 1 rijpe  banaan,  in stukjes gesneden 1 Mespuntje Kaneel 1 kopje Amandelmelk /KokosMelk of KokosWater   Begin met de amandelmelk/kokosmelk/kokoswater temixen  Voeg vervolgens de avocado toe.  Maak het geheel naar smaak af met honing of kokosbloesemsuiker en  bepaal de uiteindelijke dikte die jij wenst,   door meer of minder amandelmelk/kokosmelk toe te voegen   button-meer-receptengezonde groene smoothie recepten    

bol.com snel op gewicht 

  het 7x7 receptenboek begin direct met afvallen  

Gratis verzending bij bol.com 

Op zoek naar gratis verzending bij bol.com? Bestel dan voor meer dan €20,-, dan word je bestelling gratis verzonden! Bekijk de leukste aanbiedingen, en profiteer van gratis verzending of andere voordelen bij bol.com. En anders betaal je voor alle producten slechts € 1,99 verzendkosten.


[wysija_form id="2"][ terug... ]Omhoog


BIOLOGISCHE VOEDING VERS

VOOR ALTIJD JONG - TIPS

VITADIS AFSLANKPROGRAMMA

  • slankerlevenplan MEER INFORMATIE

FITNESS GEHEIMEN WORKOUT

  • fitness geheimen compleetMEER INFORMATIE

ZONNATURA NATUURLIJK !

  • ZONNATURA ONLINE BESTELLEN 2014

BONUSAN ORTHOMOLECULAIR

  • BONUSAN ONLINE BESTELLEN 2014

BUIKSPIEREN TRAINEN

  • de buikspier succes formule met pijl

ECZEEM STOP ECZEEM PLAN

  • eczeem-behandelingen

Copyright 2002-2018